Cinci orase din UK ce merita vizitate

Planuiesti o vacanta? Noi iti propunem una in UK. Ia valiza cu vise si hai sa calatorim. Astazi iti oferim si un top 5 al oraselor impresionante pe care merita sa le vizitezi primele odata ce ai ajuns in UK.

  1. St. Ives

Spectaculosul oras este situat pe coasta, deci imagineaza-ti ce priveliste te asteapta. In trecut era un sat de pescari. Acum este singurul port din zona din sud-estul Angliei. Desemnat ani de-a randul ca fiind unul dintre cele mai bune oras de pe malul marii, acest  loc iti ofera o experienta pitoreasca.

Aici vii sa te relaxezi desigur, insa nu este exclus sa iti doresti, pe langa a lenevi pe plaja, sa descoperi farmecul specific orasului. Stradute mici, inguste si pietruite, asezari sus pe dealuri, buticuri cochete sunt cateva locatii pe care sa nu le omiti. Aceasta poate fi sansa ta la o vacanta nu numai placuta insa in mare parte relaxanta.

  1. Londra

Poate ca surprinzator pentru unii, dar Londra nu este chiar pe primul loc. Poate fi o chestiune de gusturi de asemenea, cert este ca nu trebuie sa il omiti. E ca si cand nu ai vazut UK-ul. Asadar, capitala are si ea numeroase de oferit turistilor. Printre cele mai populare locatii sunt Catedrala Sfantul Pavel, Westminster Abbey, Palatul Westminster, Turnul Londrei sau Tower Bridge.

Cum suna o croaziera pe raul Tamisa? Sau sa te ratacesti printre multitudinea de muzee si galerii de arta? Madame Tussauds trebuie sa il treci pe lista ta, precum si centrul vechi. Iar pentru zona de shopping, te poti rasfata la Harrods.

  1. Stratford-upon-Avon

Pentru iubitorii de literatura, acest oras este poate deja cunoscut – locul nasterii lui Shakespeare. Acest oras este deosebit in adevaratul sens al cuvantului. Aici vii sa te rasfeti cu privelisti si arhitectura unui loc ce se desprinde parca din povesti. Vei gasi stilul Tudor, vei putea vizita locatii de maxim interes turistic precum Conacul lui Anne Hathaway, cea care i-a fost consoarta lui Shakespeare, precum si teatrul ce ii poarta numele - Teatrul Regal Shakespeare.

  1. Cambridge

Un alt nume destul de popular este Cambridge. Aflat la 80 de km distanta de Londra si este locul uneia dintre cele mai vestite universitati cu acelasi nume. Dar nu este cunoscut numai ca fiind centru de invatamant. Poti, spre exmeplu, dupa ce iei pulsul universitatii desigur, sa te plimbi cu barca pe River Cam.

Nu-ti refuza placerea de a descoperi muzeul din zona, numit Fitzwilliam. Mai este cunoscut pentru o locatie si anume Mathematical Bridge, ce se spune ca este mai frumos decat vestitul pod al Venetiei. Parerile pot fi impartite, dar merita de vizitat.

  1. York

Acest oras fortareata este un simbol al timpurilor medievale. Se situeaza intre raurile Foss si Ouse. Cat de interesant suna o catedrala din piatra? York Minster este locatia. Turnul medieval Clifford, din sec. XIII, este si el incarcat de istorie. Mai cu seama si pentru ca ofera o priveliste ce te lasa fara rasuflare.

Deci, unde intentionezi sa calatoresti? In orice caz, nu uita sa iti faci rezervarea la autocar.

Contacteaza-ne telefonic

Pentru rezervari telefonice va rugam sa utilizati numerele de mai jos

Romania

Curse la adresa

Pentru curse direct la adresa va rugam sa ne contactati telefonic